Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Hektisk slöjdig sportlov!

Direktlänk 0 Kommentarer
Igår var jag på välkomst middag för Lundakarnevalens skrädderi! Mycket trevligt och härligt studentikåst, jag tror att det här kommer att bli roligt! Sex veckor innan karnevalen kommer vi jobba minst två kvällar i veckan med att sy på uppdrag av andra sektioner typ tält och smånöjen. Som jag förstod det kommer det också bli lite workshops-aktigt för folk att komma till oss och sy sina egna grejer. Jag ska lätt ta dit "sy" programmet, blir så mycket enklare om man kan visa grejer på datorn istället och ännu bättre om vi kan fixa dit en projektor... Många där verkade vara sjukt sugna på att sy men lite osäkra på hur mycket de kan (kommer ihåg från slöjden i skolan), men det kommer såklart gå hur bra som helst!

Förra veckan, var det sportlov, vilket innebär mycket jobb för mig (och lite ledighet för mamma)! På tisdagen höll jag och Mi i Street Slöjd - workshop på Barbacka i Kristianstad (slöjda med skräp) och en tovningsverkstad. Båda blev väldigt lyckade! När vi skulle ha tovningsverkstaden (vi skulle tova på ballong, ganska svårt!) kom det in en hel drös ungar, problemet var att de flesta var typ 7-8-9 år gamla! Jag tänkte att "seriöst, det här får vi ALDRIG ihop" men vi körde på iallafall och visade filmen på "tova" kursen och banne mig, efter en heroisk insats av mig och Mi fick ta mig tusan ALLA ungarna ihop det! Jag var i chocktillstånd. Men det var kul! Mi är fantastisk!

På tisdagen åkte jag till Löberöds bibliotek och broderade bokmärken med kidsen där, hur mysigt som helst! Det kom en tre-fyra familjer och 2,5 timme gick utan att jag märkte det! Precis lagom.

På torsdagen däremot - fullständig katastrof! Jag höll i ett slöjdcafé som låg samtidigt som ett evenemang för 14- typ 18 åringar på barbacka som heter Barbacka-rock. Jag hade med mig grejer till DoReDo och lite broderi-bokmärke grejer men det var det INGEN som var sugen på... Kidsen ville bara dricka coca cola och hänga med sina polare, de var liksom så spralliga att de inte riktigt fixade att sätta sig ner och mysa med lite slöjd! Dessutom tror jag att det påminde lite för mycket om saker man måste göra i skolan, vilket är sjukt synd! Jag tänkte ju inte tvinga någon att slöjda, det ska ju vara livets absoluta lyx! Jag bara satt där och kände "shit vad glad jag är att jag inte är 15 år längre" Lustigt att det kan skilja så mycket på kids som är 13 och 15 år.

Nästa gång det är Slöjdcafé ska det vara samtidigt som ett event som heter UKM - Ung Kultur Möts. Det är ett forum för unga som håller på med musik, konst, teater och annan form av kultur att visa upp sig. Då ska vi lägga pärlplattor, det tror jag kommer gå mycket bättre! Lite mer... lättsmält?
« Äldre Start Nyare »