Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Broderisymaskiner - kampanj!

Direktlänk 0 Kommentarer
Entusiasten Roger i sin broderade Bio Borgen skjorta.

Tänk att en broderimaskin kan få en att hamna på Metropolitan i New York!?!, nåja nästan i alla fall. De ansvariga för Bio Borgen i Osby var tacksamma över att ha så fina svarta skjortor med BioBorgen broderat i guldgult på bröstet att de sände två fribiljetter till en valfri Opera.
Skjortorna är broderade på en MC 11000, kanske att skjuta mygg med kanon att sy på så fin maskin, till  loggor räcker en MC 200, men ändå. Just nu kan vi erbjuda båda modellerna till häftig höstrabatt! Se kampanjbladet Här:
Att se en dirketsänd Opera i ett biopalats med ljudanläggning och närbildsfilmade scener är mäktigt, tydligen pågår detta på ett 60tal platser i landet och blir bara större o större. Kanske att mitt miljösamvete dövas lite av att jag tog bilen till Osby istället för att flyga till NewYork? Jaja kära döttrar jag vet att man kan ta tåget till Kristianstad... och heja dej Moa som cyklat till Höör och och tillbaka istället för att ta bilen. Denna regniga kalla hösthelg, fast ok, jag är lite avundsjuk. Hade gärna varit 18, förlåt, 19 och följt med...


Det var en bit att köra till Osby från Lund, särskilt om man kör via Sjöbo för att titta till en gammal släkting och sen till Kristianstad för att hämta syrran. En bra talbok hjälper, detta förträffliga sällskap, inte bara när man slöjdar utan även på resor, nästan som att sitta bredvid någon som berättar en historia. Jag har just upptäckt Storytell som funkar lika bra mobilen som i datorn, utan en massa cd-skivor eller mp3-filer, ljudet streamas direkt. Jag hör den författarinlästa Underdog, en lysande skildring av det Malmö som jag växte upp i fast ur ett manligt perspektiv. När han berättar om "DingeDavid" inser jag att det måste vara samma kille som vandrade runt hemma på Djupadal och när han nämner den blinde mannen som säljer lotter ser jag honom framför mig, hunden sitter vid sidan om och han står med en vridande rörelse fram och tillbaka med några vitochröda lotter i sin hand. Vilken nostalgitripp.
Traditionen att slöjda och lyssna på talbok för jag vidare till mina elever i femman. Då har vi 4 pass med bildvävning, låter kanske tråkigt men det är höjdarpass! Vi lyssnar på Häxorna av Roal Dahl, det är knäpptyst och eleverna väver allt flitigare ju mer spännande det blir. I sexan är det ofta elever som frågar efter något att lyssna på när vi broderar men då får de ta med något eget att stoppa i öronen.
Så lyssna och njut av slöjd och berättelser.

« Äldre Start Nyare »