Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Sticka tröja

Direktlänk 2 Kommentarer
I våras när Sara gick på Sätergläntan så åkte jag upp och hälsade på henne (mitt i snökaoset), när jag kom till Sätergläntan var det ett helt annat mode som gällde, där var det långkjol, livstycken och hemstickat i massor! Det inspirerade mig till att vilja sticka något riktigt stort och coolt.
När vi sedan åkte upp en hel Skånedelegation till dalarna för att se utställningen i slutet av året så hittade jag den ultimata tröjan. Stickad uppifrån och ner i ett stycke med påsydda muddar i tyg, stickad på stickor nr3 i ett naturvitt ullgarn.
Min mamma brukar alltid säga att om man uttrycker en önskan så går den i uppfyllelse och vips så tog jag studenten och där bland presenter och blommor ligger ett paket med Sätergläntans omslagspapper. I paketet ligger det ett naturvitt ullgarn, en bit catún tyg och en knapp. Anna Anderson, en  vän till mamma som också är mycket duktig slöjdare, bestämde sig för att köpa material till mig i studentpresent :) (det är bra härligt att ta studenten).

Det tog mig en hel sommar att få tummarna ur och köpa mig ett par stickor så att jag kunde börja men när hösten kom och jag började mitt jobb som receptionist så kom även peppen att börja sticka. 4 veckor och många upprepningar senare är tröjan äntligen färdig! Nu tänkte jag göra som när jag var liten och hade skolsjöjd och utvärdera mitt arbete enligt model slöjdportfolio (där jag bland annat utvärderade min stentuffa väska).
Mer skolsöljd finns här:Jag har stickat en tröja. Det var kul men lite jobbigt. Först förstod jag inte riktigt mönstret så jag rev upp halsringningen på tröjan två gånger innan det blev rätt (jag är inte mycket för att läsa beskrivningar och så) sedan stickade jag tills tröjan var lång nog att jag skulle ta av för ärmarna. Sedan fortsatte jag att sticka slätstickning tills den var så lång som jag ville ha den. Sen stickade jag ärmarna, den första ärmen blev ful så den fick jag riva upp igen och sticka om.
Sen sydde jag på tyg i halsringningen och i kanterna. Jag klippte upp så att det blev en öppning i halsen och satte en knapp för att hålla ihop det. Jag är nöjd med min tröja och har haft på mig den varje dag sedan dess, den sticks lite men jag har långärmat under så går det bra. Jag vill göra en till tröja enligt samma mönster men i tunt garn och jättestora stickor.

Eftersom att jag, som är Moas stolta mamma kan smyga in här och busa lite så måste jag vara passa på att visa bilden på Moa i sin allra första egenhändigt stickade tröja...

  2 Kommentarer :

Sara skrev 15 december 2011 kl. 12:25

fantastiskt! tröjan är jättejättefin!

Moa Degerfält skrev 15 december 2011 kl. 12:52

haha, vilken av dom?

« Äldre Start Nyare »