Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Nytt i Slöjdlexikon!

Direktlänk 0 Kommentarer
Äntligen! Nu är den här, kursen där vi samlat de där godingarna som går snabbt och enkelt att göra. Smått och Blandat.

Ett av önskemålen som kom fram i vårens tävling var att ha en kurs för så kallade ”engångsgrejer” eller ”vikarie-projekt”. I kursen Smått och Blandat har vi samlat projekt av olika tekniker, som går snabbt att göra och som behöver så lite handledning som möjligt. 

Makramé är en favorit bland de snabba projekten!


Själv jobbar jag ibland som vikarie och jag vet att om det är någon gång det behövs tydliga och väl avgränsade projekt så är det när en vikarie kommer. Det kan vara svårt att fortsätta på de redan påbörjade projekten och osäkert att starta några nya större. Plus att det är lätt hänt att lektionen blir en enda ”test av den där vikarien”… Då är det skönt att ha en dator till hands. Jag lovar.

Senast jag vikarierade fanns inte Slöjdlexikon i salen. Självklart hade jag med min dator och kunde visa teorislingor och filmer om både stickning och symaskinens delar. Och inte minst kunde jag inspirera några av eleverna med korta projekt som bara tog den lektionen att göra. Den gången var det jag som hade koll och kände till Slöjdlexikon, för andra vikarier är det tvärt om. Då är det eleverna som är mest hemma i Slöjdlexikon. Även om de är ”mest hemma” kan det vara svårt att välja ut de där enkla projekten. De som nu finns samlade i Smått och Blandat.

I Smått och Blandat finns nu Mi-band, hjärtstygn, fingervirkning och –stickning, makramé och vänskapsband, ståltrådsarmband och virkad tofs och en massa annat. En riktigt slöjdig godispåse!

Smaklig Slöjdstund!Har du inte redan Slöjdlexikon så finns det att beställa här: http://www.slojd.nu/lexikon/order
« Äldre Start Nyare »