Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

FAQ

Direktlänk 0 Kommentarer
I samband med att vi just nu skickat ut mail om abonnemangsförnyelse till alla abonnenter kommer det en del frågor som kanske fler kan ha glädje av att se svaren på. Vi försöker att vara så tydliga som möjligt men det är inte alltid så lätt att formulera och förklara.

1 Fråga
Vad menas med 2 Slöjdlexikon + 3 nedladdningar 1795 kr/år. Jag tror att det är den vi har på NN-skolan. Vi har slöjdlexikon på två datorer. Men vad är nedladdningar?
MVH
NN

Svar
Hej NN

Att du har Slöjdlexikon på två datorer betyder att du har laddat ner dem dit och kan köra dem genom att starta ett program som ligger installerat på datorn. Du kan med andra ord ladda ner det till en dator till exempelvis din privata hemma. = 3 nedladdningar.

Utöver detta kan du från alla datorer som är uppkopplade mot internet se en webbversion av Slöjdlexikon genom att surfa till http://www.slojd.nu/lexikon/
och logga in med din e-post och lösenord på http://www.slojd.nu/lexikon/inloggning/ detta kan du göra på 2 datorer samtidigt. = 2 online.

På skolor där eleverna har vars en dator kan man välja att 16 datorer kan vara online samtidigt. Sen finns det skolor med två salar och de har önskat ett 32 användarabonnemang. Dessa versioner kan eleverna använda när som helst, även hemma. Det som händer när nr 17 alt 33 försöker logga in är att den får vänta till någon loggat ut. Detta gör att eleverna förhoppningsvis är rädda om skolans inloggningsuppgifter. Föräldrarna på min skola är jättetacksamma över att de kan kika med sina barn hemma :-)

Hoppas att detta förtydligade, välkommen med din beställning.

Hälsningar Inger Möller Degerfält

2 Fråga
Hej!
Visst kan jag ladda ner slöjdlexikonet på andra datorer än innan när jag förlänger abonnemangsperioden?
Mvh
M S

Svar
Hej och tack för mailet.

Japp, när du förlänger nollställs dina registreringar för nedladdning och du kan ladda ner programmen på vilka datorer du vill.

Slöjdhälsnigar Inger Möller Degerfält

« Äldre Start Nyare »