Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Lov = Symaskiner

Direktlänk 0 Kommentarer
Det är lite spökigt med tomma skolor, men perfekt om man vill ha lugn o ro för att serva och leverera symaskiner. Det alltid lika roligt att koma ut och se välskötta salar och träffa duktiga och inspirerande lärare!
 Killebäckskolans härliga sal fick maskinerna servade.
 Ola jobbar snyggt och snabbt med säker "meckarhand", demonterar blåser, rent och oljar upp. Sen syr jag igenom dem och justerar så att de syr riktigt fint :-)
Här är vi i Kristianstad där Mi har vår lilla "filial", två skolor fick nya maskiner och de hade båda valt Janomes 6030 som är "storasyster" och kan lite mer än den maskin jag brukar rekommendera till skolor. Vi följer hur det fungerar med automatiskt trådklipp för eleverna. Med rätt hantering är dessa maskiner verkligt enkla att sy på!
Den som väntar på något gott! För Marie blev det rena "julafton" och nu hade hon tid att verkligen lära sig och testa maskinerna på studiedagarna som är kvar.
 Lise-Lotte i sin häftiga döskalleväst hade redan packat upp en maskin och satt igång :-) - Har jag trådklipp på maskinen hemma så ska väl eleverna ha det! sa Lise-Lotte.
 När vi kom var Lise-Lotte i full gång med att virka in ett gammalt kompostnät som skulle bli "anslagstavla" i salen.
Kul idé, jag misstänker att Mi åkte raka vägen hem och gick på spaning efter ett gammalt kompostnät...
« Äldre Start Nyare »