Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Gratis fortbildning!

Direktlänk 2 Kommentarer
Under fortbildningsdagarna i juni och augusti har många lärare passat på att del av en fortbildning om Slöjdportfolio och Bildportfolio. 

Fortbilda dej du också, när passar det dej? Maila till kontakt@slojd.nu och beställ utbildningspaketet!

Enkelt för eleverna – avlastning för lärarna.

Fortbildningen är gratis, på distans och tar ca en halvdag. Den består av en filmad föreläsning, övningsuppgifter, diskussionsunderlag samt chat eller skype-möte med föreläsaren.

Under fortbildningen får du bland annat logga in både som lärare och elev, för att se hur enkelt det är att lägga upp alster, hantera elever och grupper. Vi går igenom många av de finneser som göra att du kan anpassa Slöjdportfolio till din egen undervisning.
Föreläsningen som du kommer få ta del av, är uppdelad i fem delar och inspelad på GR-utbildning i Göteborg.

Har din skola redan Slöjdportfolio kan du delta i fortbildningen för att sätta dig in i de senaste funktionerna och fördjupa din kunskap om möjligheterna i Slöjdportfolio.

 – en dokumentationsform som är utvecklad för slöjden och bildämnet:

  • Eleven dokumenterar enkelt: "Skriv, ta en bild, spara."
    Allt finns kvar under hela skolgången.
  • Läraren får allt samlat och strukturerat på lärarsidan.
  • Den fungerar på allt som går att surfa med - dator, surfplatta, surfmobil.
Skicka ett mail till kontakt@slojd.nu med skolans namn och leveransadress, samt antal Slöjd/bildlärare som ska delta. Vi skickar fortbildningsmaterialet per post och bestämmer sedan tid för chat/skype med lärarna.

Skolor som tagit del av fortbildningspaketet om Slöjd- och Bildportfolio får 10 % rabatt på anslutningsavgiften. Pris med rabatt: 1345 kr/ämne. Terminsavgift 325 kr/termin och ämne tillkommer. Se prislista.


Slojd.nu har utvecklat och producerat digitala läromedel för slöjd sedan 1999, och fick utmärkelsen Årets Digitala Läromedel 2012.

Slöjdportfolio är utvecklat i enlighet med LGR11 i nära samarbete med verksamma lärare. Enkelt för eleverna – avlastning för lärarna. Helt nytt denna termin är Bildportfolio.nu: samma vinnande koncept fast för bildämnet. Samma inloggningsuppgifter för båda men en portfolio i varje ämne.

Med Slöjdportfolio har eleverna möjlighet att följa hela sin utveckling i slöjd med bilder, video och text. Lärarna får samtidigt en gedigen dokumentation över elevernas utveckling under hela skoltiden. Lärarna kan ge återkoppling på ett interaktivt sätt, genom kommentarer till eleven och minnesanteckningar för sig själv. Den väl strukturerade lärarsidan gör det enkelt att få både överblick och se detaljer.

Läs mer om Slöjdportfolio eller titta på den öppna söksidan, där finns över 300 000 slöjdalster att inspireras av.

Länk till intervjuSlojd.nu – din digitala slöjdsal

  2 Kommentarer :

Anonym skrev 12 augusti 2015 kl. 09:55

Kan jag använda slöjdportfolio i båda slöjdarterna slöjd är ju ett ämne och det finns mål där eleverna ska kombinera textil med trä och metall?

Inger Möller Degerfält skrev 21 augusti 2015 kl. 08:15

Ja, slöjdportfolio är för hela slöjdämnet. Kika in på söksidan på slojdportfolio.nu så ser du föremål i alla material. Passa gärna på att gå den fortbildning vi erbjuder så att du i lugn och ro kan se vad Sljödportfolio är och fundera över hur det kan fungera bäst för dej och dina elever.

« Äldre Start Nyare »