Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Digital dokumentation – fortbildning

Direktlänk 0 Kommentarer
Alla härliga, annorlunda och intressanta alster som tillverkas av eleverna är svårt att spara i en fysisk mapp, både i slöjd och bild. Det går helt enkelt inte att ha kvar allt i lektionssalarna år från år, men i en digital portfolio ryms allt.

Lär dig mer om att dokumentera digitalt – det är enkelt för eleverna och avlastande för dig! 
Ta del av fortbildningen Digital dokumentation, den är gratis, på distans och tar ca en halvdag. Fortbildningen består av en föreläsning med Inger Möller Degerfält, filmad på GR utbildning, övningsuppgifter, diskussionsunderlag samt samtal med slojd.nu.

Under fortbildningen får du bland annat logga in både som lärare och elev, för att se hur enkelt det är att lägga upp alster, hantera elever och grupper. Vi går igenom de många finneser som gör att du kan anpassa Slöjd- och Bildportfolio till din egen undervisning.

Skolor som redan har Slöjd- eller Bildportfolio är välkomna att ta del av fortbildningen. Den digitala världen utvecklas snabbt och i portfolio har det hänt mycket den senaste tiden.


– en dokumentationsform som är utvecklad för slöjden och bildämnet:
  • Eleven dokumenterar enkelt: "Skriv, ta en bild, spara."
  • Allt finns kvar under hela skolgången.
  • Läraren får allt samlat och strukturerat på lärarsidan.
  • Fungerar på allt som går att surfa med - dator, surfplatta, surfmobil.
Skicka ett mail till kontakt@slojd.nu med skolans namn och leveransadress, samt antal slöjd/bildlärare som ska delta. Vi skickar fortbildningsmaterialet per post och bestämmer sedan tid för samtal med lärarna.

Skolor som tagit del av fortbildningspaketet om Slöjd- och Bildportfolio får 10 % rabatt på anslutningsavgiften. Pris med rabatt: 1345 kr/ämne. Terminsavgift tillkommer, se prislista.

Jag tycker att slöjdportfolio är ett fantastiskt hjälpmedel för mig själv i bedömningen av elever. Allt samlat, mesta jobbet gjort när betygssättningen kommer.
/Karin

Slojd.nu har utvecklat och producerat digitala läromedel för slöjd sedan 1999, och fick utmärkelsen Årets Digitala Läromedel 2012.

Slöjdportfolio är utvecklat i enlighet med LGR11 i nära samarbete med verksamma lärare. Enkelt för eleverna – avlastning för lärarna. Helt nytt denna termin är Bildportfolio.nu: samma vinnande koncept fast för bildämnet. Samma inloggningsuppgifter för båda men en portfolio i varje ämne.


Läs mer om Slöjdportfolio och Bildportfolio på hemsidan.

Välkommen till din digitala slöjd- och bildsal!


« Äldre Start Nyare »