Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Nytt i Slöjdlexikon - nålbindning!

Direktlänk 0 Kommentarer
Det finns många vägar in i slöjden, ett intresse kan väckas på så olika sätt. Flera av mina ”slöjdarvänner” hittade lusten till att slöjda genom Lajv, en del genom reenactment (historiskt återskapande). Det är ju klart – för att kunna gestalta en person på vikingatiden så kan jag inte köpa mina kläder. Jag måste sy för hand, nålbinda och växtfärga. (Tror dock att många väljer köpa färdigt garn och tyger…)De är inte så många, men de finns. De där ”nördiga” eleverna som tycker ”Okej, jag lär mig nålbinda, för det ska vara nålbundet i min dräkt.” Till dem, och alla som allmänt älskar att lära sig nya (och uråldriga) tekniker: 


Nålbindning i Slöjdlexikon!

Här finns nu filmer som tydligt visar det som behövs: starta, bind och avsluta. Öka och minska. Sammanslut till en ring eller bind fram och tillbaka. 

Att nålbinda är ingen baskunskap som alla bör lära sig. Men att känna till nålbindning, och veta att det är en av våra allra äldsta tekniker kan vara bra. I Nålbindning i Slöjdlexikon finns en presentation om vad nålbindning är och kort om dess historia. Lagom att börja en lektion med. 


Starta ett abonnemang på Slöjdlexikon idag och nålbind hela jullovet!
« Äldre Start Nyare »