Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Gott nytt slöjdår 2018

Direktlänk 0 Kommentarer
Ett helt nytt slöjdår ligger framför oss med två nyheter som får betydelse för skolslöjden.
För det första så får vi ny text i vår kursplan, både att vi nu ska ta hjälp av digitala instruktionsfilmer och att eleverna även ska kunna dokumentera digitalt.
För det andra så får vi en ny lag i EU: GDPR som träder i kraft 25 maj 2018.

Så om du inte redan har SlöjdlexíkonSlöjdportfolio och Bildportfolio är det hög tid att ta del av de digitala verktyg som finns för Slöjd- och Bildämnet.

I Slöjdlexikon lägger vi till nytt innehåll och alla som abonnerar har fått ett brev med vår fina Slöjdkalender och uppgift om vilka abonnemang som finns på skolan.
På väg in är tajts och joggingbyxa med många varianter, på fickor. Trådslöjd, eller luffarslöjd som det också heter, är på väg med många instruktiva filmer. Vi räknar dagarna tills allt är publicerat: håll utkik :-)

Slöjdportfolio och Bildportfolio kommer att anpassas till nya lagen, den första och synbara förändringen är att alla namn på elever nu tagits bort från själva söksidan. Vi kommer även att skriva personuppgiftsbiträdesavtal med samtliga kommuner. Slöjdportfolio och Bildportfolio är fortfarande det enklaste och bästa sättet för eleverna att samla och strukturera hela sin kunskapsresa i slöjd och bild på ett och samma ställe år från år.


« Äldre Start Nyare »