Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Sommarlov!

Direktlänk 0 Kommentarer
Är du redo för hösten 2018? Den termin då det inte länge är fråga om att vi vill, utan att vi ska arbeta digitalt...



Vi befinner oss alla i olika skeden av livet och vår yrkesbana, en del är i samma sal sen många år och har väl inarbetade rutiner medan andra är på väg någon annanstans. Oavsett var, så är det lätt att känna sig lite vilsen och sliten såhär års. Själv får jag alltid en släng av separationsångest, i år var det lite värre än någonsin. Jag släppte årskurs nio, de flesta har jag haft som elever sedan de gick i 4an. 
Det är kanske det som är tjusningen med läraryrket, att få följa individer och se deras utveckling över tid. Dessa ljuvligt överentusiastiska arbetsmyror år fem som blev fullständigt odrägliga pubertetare i sjuan för att nu i nian ha landat och blivit lugna stabila individer som det går att föra riktigt intressanta och vettiga resonemang med. Lite sorgligt är det också, för redan nu kan man som erfaren lärare se vilka det kommer att gå bra för och vem som kommer att få det kämpigt i livet.

Här på slöjd.nu händer det massor så det är hög tid att jag tar "paus" från skolan och ägnar all min tid och tanke åt Slöjd.nu, tillsammans med alla nya medarbetare. Trä, metall, skinn och till och med lite ny design med programmet Mindkraft är på väg in i Slöjdlexikon. Vi läser in ljud för fullt och jag hoppas att vi har allt klart till skolstarten. Men håll utkik under sommaren för vi publicerar efter hand som det blir klart.

Slöjdportfolio är nu helt anpassat efter GDPR och vi väljer att tycka att det är bra, riktigt bra! Nu ska vi bara försöka få in alla papper, så snälla ni som inte skickat in nya avtalet ännu, gör det. Och de kommuner vi ännu inte lyckats hitta rätt person att skriva personuppgiftsbiträdesavtal med, hjälp oss att hitta hen i din kommun.

Idag reser vi till Halmstad för att visa hur man enkelt gör sin terminsplanering i Slöjdportfolio med länkar till Slöjdlexikon. Vill ni också ha besök så boka in en fortbildningsdag i kommunen eller kom till höstens slöjd.nu-kurser där vi slöjdar loss på riktigt, i en "grön" anda, slöjd är ett verkligt hållbart ämne! Det finns några platser kvar och det går att boka utan boende om du kontaktar oss på kontakt@slojd.nu.

Välkommen att slöjdaloss med oss :-)
« Äldre Start Nyare »