Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Nytt i Slöjdlexikon - Kulbana och Minecraft

Direktlänk 0 Kommentarer
Slöjdlexikons senaste tillskott ”Kulbana, designad i Minecraft” hjälper dig att på ett enkelt sätt att hantera digitalisering i slöjden och det centrala innehållet i årskurs 4-6, Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker:
Två- och tredimensionella skisser, modeller, mönster och arbetsbeskrivningar, såväl med som utan digitala verktyg. Hur de kan läsas, följas och kopplas till matematiska beräkningar.Minecraft är ett spel som nästan alla barn känner till och mästrar på en nivå som gör det möjligt att använda det som designverktyg i slöjden. De nya filmerna i Slöjdlexikon går igenom hela processen från att öppna programmet på en iPad och hur man kommer igång om man inte har spelat förut till hur barn kan designa, planera och bygga en enkel kulbana. 

Uppgiften kan användas som introduktion till att arbeta i skala, dessutom får eleverna träna sig på att mäta, kapa och spika med mycket repetition. Vår erfarenhet är att barn ända i årskurs 3 klarar att följa instruktionerna och genomföra.

« Äldre Start Nyare »