Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Nytt i Slöjdlexikon: Låda, Skåp och Skrin!

Direktlänk 0 Kommentarer
Hur tillverkas ett skrin? 
Första gången kan det verka ogreppbart och svårt. I den känslan börjar de flesta av våra elever, för de allra flesta är slöjdens olika projekt "första gången". Genom tydliga filmer som visar hela arbetsgången blir processen mer greppbar vilket ger trygghet att ta sig an arbetet.
Då infinner sig känslan "det här förstår jag, det klarar jag av!".

För mig, som främst arbetar med de textila teknikerna, infann sig just den känslan när jag granskade filmerna för Låda, Skåp och Skrin. Det som varit obegripligt och avancerat förut blev görbart - vilket väcker lust att slöjda.
I Facebookgruppen "Slöjd fortbildning" visar Greger med filmer från sin egen sal och undervisning hur hans elever använder beskrivningarna i Slöjdlexikon. Intressant är att det är så lugnt i salen att Greger kan gå runt och filma under tiden som eleverna slöjdar. Med Slöjdlexikons filmstöd kan varje elev arbeta i sin takt, med trygghet och med (de flesta av) svaren inom räckhåll på bänken, i iPaden.

Beskrivningen Låda, Skåp och Skrin består av 13 filmer, text till eleven med bland annat frågeställningar kring arbetet samt lärarhandledning. Beskrivningen ligger nu i Slöjdlexikon/ Trä /Instruktioner.

Börja med Slöjdlexikon du också, beställ ett abonnemang till skolan här.

« Äldre Start Nyare »