Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

20-årsjubileum!

Direktlänk 0 Kommentarer

Idag, den 12 december, är det exakt 20 år sedan Slöjd.nu släppte sitt första digitala läromedel: @tt virka!

Hur många av er minns? Jag är övertygad om att några av er till och med har CD-skivan kvar. Och ja, den går fortfarande att köra på Windowsdatorer, även om visningsytan blir yttepytteliten!

Tack Tack Tack!!! till alla er som hör av er och peppar, hejar och stöttar, ni håller vår glöd uppe!

Det har varit en lång och spännande resa och som den dokumentationsfreak jag nu en gång för alla råkar vara så finns allt dokumenterat. Dels på hemsidan under Historik, dels (från 2009) här på vår blogg Livet är slöjd.

Viktiga milstolpar har varit:

1998 KK-stiftelsen trodde på mig och beviljade ett generöst projektstöd för att starta upp digitalt läromedelsproduktion för slöjdämnet.

2002 Utmärkelsen "Årets nyföretagare i Lunds kommun" gavs till mig. en härlig kick som visade att mina idéer fått luft under vingarna.


2012 Utsågs Slöjd.nu till "Årets bästa digitala läromedel" i Sverige! Det var ett fantastiskt kvitto på att det vi gjort var riktigt bra. I samband med utmärkelsen fick jag frågan "var är slöjd.nu om 10 år?". Jag svarade att min stora dröm var att Slöjdlexikon skulle vara ännu större och innehålla slöjdens alla material.
https://www.youtube.com/watch?v=ee3yv5Mul2E

2016 Redan den 6 december 2016 gick min önskan i uppfyllelse och de första träslöjdsfilmerna publicerades i Slöjdlexikon tack vare Greger Trobäck. 
Textil + Trä = Sant!

I rask takt kom sen Skinn & läder och Metall in i Slöjdlexikon, plötsligt blev plattformen för trång. I våras byggde vi därför en ny skräddarsydd bas för Slöjdlexikon, med massor av plats att växa i!


Numera roddar jag Slöjd.nu tillsammans med min systerdotter Mi Möller, som funnits med under alla år. Jag tänker med nyfikenhet på hur hon kommer skriva vidare på Slöjd.nus historia... Men än så länge gör vi det båda ihop, tillsammans med alla våra kreativa och underbara medarbetare: trä- och metallredaktörerna Greger Trobäck, Andreas Krüger och Christian Svensson, vår fotograf Christer Appelgren samt programmerare Håkan Ceasar. En strid ström av kollegor som gästar oss för specifika projekt gör att kvaliteten och bredden höjs än mer.
Och sist men inte minst är vi ständigt uppmuntrade och och peppade av mina döttrar Sara och Moa.


Största möjliga tack till er alla som är med och bidrar till att slöjd.nu växer!

Slöjdande hälsningar från Inger Möller Degerfält


”1999 när virka kom fanns ingenting liknande i datorerna. Då var utmaningen att få in datorer i slöjdsalarna, att hitta former för att använda dessa ultimata hjälpmedel för slöjden: film och datorer.
Sen kom ingenting, ingenting och sen kom allt.
Nu finns det precis hur mycket som helst på nätet. Nu är utmaningen att hitta den rätta informationen. Sök på virka och du drunknar i information. Som privatperson med all tid i världen kan det vara roligt och inspirerande men som lärare och elev är det ovärderligt att få allt samlat och strukturerat.”

« Äldre Start Nyare »