Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Slöjda hemma #skolahemma

Direktlänk 1 Kommentarer
“Slöjdakuten” Hemundervisningsspecial. #skolahemma

Slöjdlexikon blir tillgängligt för alla elever med hemundervisning, dygnet runt!

Många skolor är redan väl inarbetade med både Slöjdlexikon för undervisning och Slöjdportfolio för reflektion. Till er kan vi bara säga grattis, ni har det väl förberett. Vill ni att vi höjer upp antalet inlogg så maila oss på kontakt@slojd.nu så gör vi det utan extra kostnad.


Om ni inte redan har abonnemang så skaffa gratisinlogg här. Alla lärare och elever på skolan använder samma användarnamn och lösenord, så om din kollega redan har inlogg så använd samma.

Det tar tid att slöjda och ofta brottas vi med detta i skolan. Men vad händer nu? När allt fler är hemma med “all tid i världen”?
Nu har vi slöjdlärare en otrolig möjlighet att hjälpa till, ge eleverna arbetsuppgifter att göra hemma. Kanske bidrar det att hela familjen börjar slöjda med hjälp av Slöjdlexikon? Alla kan hjälpas åt och det ger gemenskap och fantasin kan blomma. Det finns nog mer slöjdmaterial i de svenska hemmen än vad vi någonsin kunnat ana, men hur gör man? Titta i Slöjdlexikon


Oavsett vilken plattform ni använder vid eventuell hemundervisning så går det fint att lägga direktlänkar till Slöjdlexikon. Använd de föreslagna arbetsområdena i Slöjdakuten eller modifiera och hitta på egna. Använd gärna vår mall (kopiera texten och lägg in i ett nytt dokument) och dela gärna med dej till inger@slojd.nu om du kommer på något bra som vi kan lägga in i Slöjdakuten. Vi fyller på så mycket vi hinner där.
Låt eleverna dokumentera, fotografera och reflektera i sin Slöjdportfolio eller annan loggbok. Håll kontakten och peppa dem!
Hur många av dina elever kan få ett stort A i vår?

Hör av dig!

Vi värdesätter högt när du som lärare hör av dig och delar med dig av dina tankar och åsikter - tillsammans gör vi Slöjdlexikon och Slöjdportfolio ännu bättre! 
Tack för att du ser lösningar bortom hinder tillsammans med oss på Slöjd.nu!

Hälsningar från hela slöjd.nu-gänget genom Inger Möller Degerfält

Lite inspiration: Slöjda hemma med Slöjdlexikon!
  1 Kommentarer :

Ulrica Näsvall, Umeå skrev 20 mars 2020 16:53

Hej, jag är så glad och tacksam för ert initiativ till "hemundervisning" i slöjd. Tack så himla mycket! /Ulrica i Umeå

« Äldre Start Nyare »