Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Plastpåsar får nytt liv!

Direktlänk 4 Kommentarer
När man går samhällsprogrammet i trean så blir det inte så fasligt mycket tid över till att slöjda, i flera veckor har det kliat i fingrarna efter att få hitta på någonting men det är svårt att prioritera slöjd när läxorna ligger på hög och väntar. Därför var jag extra glad över att det är sportlov! Jag inledde sportlovet med att sticka de ärmar som saknades på tröjan jag började sticka för tre år sen. Jag hoppas på att få den klar tills på fredag! I går var jag i Köpenhamn hela dagen med mamma, gamla goda vänner och deras mammor. Vi gick på konstindustrimuseet och blev inspirerade av alla häftiga möbler och framför allt stolar som fanns där! Efter en sån dag är man trött men man är aldrig tröttare än att man kan träffa goda vänner, dricka te och småpyssla! Plast är mitt nya favorit material! Pärlplattor är ju det roligaste som finns och i går fick jag lära mig hur man smälter ihop plastpåsar till ett tyg. och bilder säger ju mer än 1000 ord så nu ska jag sluta babbla och visa er vad jag menar! Här har jag lagt några lager plastpåsar på varandra och smälter ihop dom med strykjärnet, för att inte smälta plasten på strykjärnet har vi plasten mellan bakplåtspapper precis som man stryker pärlplattor. Här har Moa L lagt lite genomskinliga plastpåsar på varandra vilket gör att det inte är för tydligt var påsen kommer ifrån och man slipper gå runt som en levande reklampelare. Jag tog en Flash påse en H&M påse och en påse från Esprit. Resultatet blev ett pennskrin eller necessär! Det var jättekul och väldigt lätt att få det snyggt! Kul recykle projekt för 8or och 9or kanske? Eller som tips för er hemmapysslare! På återseende/Moa!

  4 Kommentarer :

Inger Degerfält skrev 21 februari 2011 kl. 11:29

Å här har man predikat ull och naturmaterial hela din uppväxt...
Men ok, återbruk är bäst!

Moa Degerfält skrev 21 februari 2011 kl. 11:49

Jag ger upp! Detta inlägget kommer aldrig se ut som jag vill... Huller ombuller är den nya ordningen! Eller hur var det?

Sara skrev 23 februari 2011 kl. 16:43

oj! det här har jag också tänkt att jag måste göra! dom har skrivit om det på 365saker du kan slöjda också!

Man får inte så mycket tid till slöjdandet när man går på slöjdskola heller ska jag tala om! iallafall inte till sina egna projekt...

Anonym skrev 23 februari 2011 kl. 21:08

Lägger man ut påsarna på tyg först och stryker ihop? Förstod inte riktigt det :) kul idé annars!

« Äldre Start Nyare »