Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Reine & Gunilla

Direktlänk 0 Kommentarer


NU ÄNTLIGEN!
När jag loggade in på facebook i morse fick jag se att premiären är här! Filmen Kung Reine & Drottning Gunilla är färdig. Den har premiär i Kalmar. För mig själv det är lite långt att åka dit, men bor du i närheten så tror jag att det kommer bli väl värt ett besök!


Gunilla Skyttla har sedan länge funnits med bland "Broderande förebilder" i Slöjdlexikon. Jag mins när jag satt en hel sommar och jobbade med att lägga in Kursen Brodera i LäraNära. Jag blev så tagen av Gunillas små broderade konstverk - det är som att ingenting är omöjligt, alla material kan broderas in och bilda en struktur.

Reine Navin är även han en underbar konstnär som jag upptäckte när jag besökte Kulturen i Lund och såg några garnnystan som låg i en monter. Först gick jag förbi den utan att reflektera mer över det, men som med nästan all konst så behövde man höra historien bakom för att kunna uppskatta verket. Garnnystanen var Reines brors upprepade tröja. Gjord som ett minne av hans bror, som dog i tidigt. Den installationen ligger så vitt jag vet permanent kvar i Kulturens basutställning.
« Äldre Start Nyare »