Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Skolslöjd på Nordiska museet

Direktlänk 2 Kommentarer
Hej! Nu är Nordiska museets utställning om Skolslöjd i full gång. Jag var där tillsammans med Ämnesrådet för Slöjd förra veckan. Mycket att glädjas, förundras, minnas och bli lite beklämd av...

Läs mer om utställningen här:
http://www.nordiskamuseet.se

Ett gigantiskt arbete ligger bakom detta projekt, som känns lite som: "To much is never enough". Helt underbara mängder slöjdalster har samlats in och försetts med läsvärda texter. Stor eloge till de som satt ihop utställningen: Maria Perers, Christina Araskog-Toll med flera.

Den 14 och 28 mars ordnas fortbildningskvällar för slöjdlärare i anslutning till museet. Programmet hittar du här: http://newsletter.paloma.se/

I Skåne planerar vi att till sommaren ordna en Stockholmsresa som fortbildning för Slöjdlärare, med besök på utställningen om Skolslöjd samt de tre slöjdutställningar som ordnas i samband med Hemslöjdens 100-års jubileum, dels på Nordiska Museet, och dels på Liljevalchs konsthall och Waldemarsudde. Mycket slöjd på en gång: ett tillfälle man inte får missa!


Hög trivselfaktor.
Mitt absoluta favoritföremål!
Detta fantastiska, pedagogiska tyg! Vem har designat, vävt och marknadsfört detta? Är det någon som händelsevis vet eller råkar ha en bit liggande i salen?
Hör gärna av dej på inger@slojd.nu i så fall.
Anna-Frida och Anders från Ämnesrådet leker med periskopet.

Utställningen börjar med en liten verkstad där det finns en dator med Slöjdlexikon. Här sitter Anna-Frida och jag o slöjdar lite.

Anders lär sig att slå en kärleksknop med hjälp av knopprogrammet. Tränar inför alla hjärtans dag?

Peter fick kläm på hjärtstygnet!
Matteslöjd!?!


  2 Kommentarer :

Fröken slöjddidaktik skrev 21 februari 2012 kl. 09:43

Fina bilder Inger, ni ser ut att ha haft en himla kul stund där!

Anonym skrev 22 februari 2012 kl. 18:53

Jag och dottern har gjort var sitt löv och skall därför tillbringa tid på Liljevalchs-utställningen i sommar. Och på slöjdutställningen, men nu känns det som att jag får planera in minst en halv dag till bara Nordiska museet. Eller vad säger du?

Hälsning

« Äldre Start Nyare »