Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Och vinnaren är...

Direktlänk 0 Kommentarer
Tack för alla era tävlingsbidrag!

Vinnaren i tävlingen är Camilla Nergård Svärd, Borås! Hon vinner symaskinen Janome Decor Computer 4030!

Grattis Camilla!

Med stor nit och noggrannhet har Camilla gett sig tid att gå igenom Slöjdlexikon. Hon har gett oss många värdefulla synpunkter och det märks att dessa kommit av att hon använder Slöjdlexikon i sin undervisning.Vinnare av 2:e-7:e pris lottades fram.

2:a – 4:e pris – Pärm med alla fleecemönster som finns i Slöjdlexikon, värde 795 kr

Agneta Wilhelms, Åland
Britt-Marie Larsson, Sandviken
Viktoria Hindsfors, Alingsås


5:e – 7:e pris – Tuttobag overlockväska, värde 545 kr

Cathrine Andersson, Öjersjö Brunn
Maria Starcevic, Staffanstorp
Marie-Louise Forsberg Karlgren, Västerås

Grattis!


Först vill vi givetvis tacka för allt beröm och positiv feedback! Det glädjer oss att läsa om hur mycket hjälp och stöd ni och era elever har av Slöjdlexikon.

För att kunna förbättra Slöjdlexikon har vi tagit fasta på de förändringar ni föreslagit. Här är några av de mest återkommande synpunkterna.
  • Samla ihop och gör det lätt att hitta de saker som bara tar en lektion att göra, ex när det är vikarie eller bara några gånger på terminen kvar.
  • Materialläran är värdefull och uppskattad men behöver uppdateras kontinuerligt. Förslag på utökning i materialläran var att ta upp de gifter och miljöproblem som finns i samband med en del textiltillverkning.
  • Ämnesspecifika begrepp. Till exempel fick vi önskemål om att ha ett moment med bara ämnesspecifika begrepp. (Vi väljer att arbeta ännu mer medvetet med att benämna allt med rätt namn. Om eleverna använder sin loggbok flitigt och tränar sig på att skriva rätt ord så är det enklare att använda rätt termologi när de pratar. För att lära behöver de både höra och skriva orden.)
  • Filmer som visar moment för vänsterhänta. 
  • Dialekten. En del tycker att det är bra och roligt att vi pratar skånska, andra tycker att det är besvärande.
  • Vi har även fått kommentarer kring Slöjdportfolion. Tävlingen gällde Slöjdlexikon, men det är bra att ni ser Slojd.nu som en helhet och använder både Slöjdlexikon och Slöjdportfolion. Vi spar kommentarerna och använder de i vårt arbete med Slöjdportfolion.


Till sist vill vi dela med oss av ett ”hyllningsmail”, ett sådant som gör att det blir extra roligt att arbeta vidare med Slöjdlexikon!

Hej!
Först vill jag tacka för de tre gratisveckorna. Jag har hört om och sett slöjlexikon men inte riktigt förstått hur det är uppbyggt. Jag är relativt ny som textillärare, vidarutbildade mig och blev so-sv 1-7 och textillärare. Jag kan lova att det är en attraktiv kombo!
Det jag saknade rätt tidigt i min slöjdsal var läromedel, de vanliga slöjdpärmarna och Jing-Jangpärmarna i all ära men något lite bredare har jag önskat. Och så har jag nu fått ta del av slöjdlexikon och det är precis det jag efterfrågat! ALLT samlat på en plats endast en knapptryckning bort.
Ni ville ha konstruktiv kritik/synpunkter. Men jag kan inte komma på något så detta får bli ett HYLLNINGSMAIL istället!
Glad sommar!
Med vänlig hälsning Ulrika Vass


Än en gång: 

Stort GRATTIS till alla vinnare! 

Stort TACK till alla er som bidragit med era synpunkter och förslag!
« Äldre Start Nyare »