Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Sportlov = Symakinsservice :-)

Direktlänk 0 Kommentarer

Det är alltid lika kul att komma ut till skolor med välskötta slöjdsalar och engagerade lärare. En del har som rutin att beställa symaskinsservice på sportlovet. Det är onekligen lite enklare om än tråkigare att serva på en "elevtom" skola.

Tunaskolan i Lund var en av de allra första skolorna vi levererade maskiner till för 7 år sedan. De snurrar på för fullt, dag efter dag i båda salarna. De är också flitiga användare av Slöjdlexikon och Slöjdportfolio.

Hasslarödsskolan i Osby har också 2 inspirerande slöjdsalar med full utrustning med Janome 4030, broderimaskiner MC350 och Mylock 644. De har till och med tre vävstolar igång, imponerande! Att någon gång i livet ha fått möta en vävstol ger förståelse för hur ett tyg blir till.Precis som alla andra maskiner håller en symaskin avsevärt längre om den blir rengjord och uppsmord regelbundet. I samband med service syr vi också igenom maskinerna och kan då justera dem samt upptäcka inställningsfel.

Ännu en sal har utrustats med nya fina Janome 4030. Anna Lundmark som är skolans textillärare har kört en sådan i sin firma under ett par år och vet hur bra den är. Mer om Annas kollektion hittar du här: http://www.annalundmarkdesign.se/

Och såhär ser det ut i hennes kreativa sal på Nydalaskolan som är en "en till en" skola där alla elever har en egen iPad att surfa till Slöjdlexikon på!
 Jodå, vi ska också hinna sporta lite, fast det blir först om några veckor. Då tar Moa och Inger en kombinerad foto-skid resa och försöker få lite inspirerande och vita miljöbilder till Slöjdlexikon :-)
« Äldre Start Nyare »