Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Fortbildning för Slöjdlärare

Direktlänk 0 Kommentarer
Hejhej, nu är hösten i full gång och Slöjdbiennalen i Linköping hägrar! Har du inte redan anmält dej så kanske det kan finnas platser kvar? Kontakta Congress@grandtravel.se
Läs mer om innehåll och program på Slöjdbiennalen.se
Vi laddar för fullt med  inspiration och erbjudande, välkommen till Slojd.nu´s monter.

Visby nästa...
En heldagsfortbildning för Gotlands slöjdlärare.
Plats: Konferensrum Ösel, Rådhuset, Visborg.

Förmiddag: Lgr11 och slöjd – med fokus på bedömning och betygsättning
Peter Hasselskog är universitetslektor vid slöjdlärarutbildningen på HDK, Göteborgs Universitet där han arbetar som lärarutbildare och slöjdforskare. Peter har varit engagerad av Skolverket i arbetet med slöjdämnets kursplan i Lgr11 samt med kommentarmaterial och bedömningsstöd. Han arbetar just nu halvtid med Skolverkets pågående nationella utvärdering av bild, musik och slöjd i grundskolan.

Eftermiddag: Slöjd + dator = sant!
Inger Möller Degerfält föreläser om:
Slöjdportfolio, för formativt lärande och bedömning i Slöjd.
Slöjdlexikon, vi knyter ihop dagen!
 
 
Göteborg, GR utbildning

Alla slöjdlärare i Göteborgsregionen är hjärtligt välkomna till pedagogiskt café!
Torsdag, den 6 november
När Tor, den 6 november, 15:00 – 17:00

Var Gårdavägen 4, Göteborg, Sverige (karta)

Beskrivning: Slöjdlexikon är ett användarvänligt textilt uppslagsverk som med hjälp av film, ljud och bild visar hur man utför olika textila slöjdtekniker. Allt finns filmat, samlat, strukturerat och pedagogiskt granskat i lexikondelarna, dessutom finns beskrivningar till projekt samt inspirationsbilder. I föreläsningen får du en genomgång av slöjdlexikon samt konkreta tips på hur du kan ta hjälp av datorn för att få avlastning i undervisningen. Slöjdlexikon produceras i Sverige på svenska av erfarna pedagoger i enlighet med Lgr 11. Vi avslutar dagen med att "knyta ihop" det hela med ett överlevnadsarmband. Besök gärna hemsidan på www.slojd.nu.

Tisdag, den 2 december
När Tis, den 2 december, 15:00 – 17:00

Var Gårdavägen 4, Göteborg, Sverige (karta)

Beskrivning: Att redovisa i Slöjdportfolio är ett både enkelt och roligt sätt att dokumentera i ord och bild. När eleverna själva redovisar och bygger sin portfolio får du som lärare en gedigen dokumentation över alla elever och deras arbete på din lärarsida. Att se sitt lärande över tid och få feedforward gör att eleverna utvecklas. I föreläsningen ges en introduktion till hur du kan använda Slöjdportfolio, och på vilket sätt den dokumentation som eleverna bygger är till hjälp i bedömningsprocessen. Inger kommer att visa hur du kan hjälpa dina elever att nå sina mål på enklast tänkbara sätt. Under dagen kommer vi även att prova lite själv så tag gärna med dator, surfplatta eller smartphone. Besök gärna hemsidan på www.slojd.nu.« Äldre Start Nyare »