Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Gör Slöjdgodis-påsar

Direktlänk 0 Kommentarer

Hägrande jullov

Nu när det bara är några få gånger kvar på höstterminen är det perfekt med de där små projekten som inte tar så lång tid, och som eleverna helst klarar av självständigt.  
Det är dags att plocka fram slöjdgodis-påsar! De utgår från Smått och blandat i Slöjdlexikon, där en massa perfekta nästan-slut-på-terminen-projekt är samlade. 

Packa egna påsar - QR-korten finns för utskrift i Slöjdlexikon, läs längre ner

Presentation, Presentation, Presentation

I min familj har vi ett uttryck när det gäller mat: Presentation, Presentation, Presentation. (måste uttalas på bred amerikanska...) Det kommer från en amerikansk matbok, och syftar på det välkända fenomenet att man äter även med ögonen. Ser det läckert ut vågar de flesta i familjen prova, men den bruna grytan som serveras direkt ur kastrullen låter barnen bli. Medan vi vuxna njuter av den, alltid lika god trots dålig ”presentation”. 

Slöjdgodis-påsar

Slöjdgodis-påsar är slöjdens motsvarighet, för visst blir man sugen på att slöjda när materialet serveras tillsammans med beskrivning och inspirationsbild. Det är enkelt att börja direkt!  

I kursen Smått och blandat finns mängder av lagom projekt - lyft fram dem för dina elever med snygg Presentation, presentation, presentation...
I varje påse ligger ett QR-kort (med inspirationsbild och QR-kod som går direkt till beskrivningen) och material till just det projektet, samt de redskap som kan behövas. I påsen för t.ex. virkad blomma ligger ett litet nystan och en virknål i rätt storlek.  


Gör påsar själv

Gör egna Slöjdgodis-påsar till dina elever, material och redskap är det vanliga som du redan har i slöjdsalen, QR-korten skriver du ut från Slöjdlexikon.  

Restgarnerna kommer väl till pass och ser härligt lockande ut i en godispåse eller smakfullt upplagda på fat.


QR-korten finns i PDFform i Slöjdlexikon, enkla att skriva ut och skära/klippa till. Titta här under kursen Aktuellt eller sök på QR-kort. Du kan också höra av dig till kontakt@slojd.nu så mailar vi PDFen till dig. 

Bästa julgranspyntet!
« Äldre Start Nyare »