Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Årskrönika 2020

Direktlänk 0 Kommentarer

I januari 2020 pustade vi ut över att Slöjdlexikon helt flyttat in i sin nya plattform. I sista sekund kan tyckas nu när vi har facit i hand och vet vilket intensivt år 2020 blev. 

I mars mobiliserade de svenska skolorna för att vara redo för att gå över till distansundervisning. Vi på Slöjd.nu gjorde allt vi kunde för att stötta upp och avlasta. Slöjdakuten kom till, fylld med arbetsbeskrivningar som skulle fungera både vid undervisning i skolan och på distans. Dessutom fick alla som hörde av sig gratis inlogg till Slöjdlexikon ända fram till sommarlovet. 

Vår- och hösttermin har verkligen varit utöver det vanliga för många lärare och elever. Många har behövt (och vågat!) gå utanför sina rutiner och undervisningsvanor – och upptäckt Slöjdlexikon! 

Samtidigt har produktionen i studion varit hög och vi har fyllt på med mängder av filmer och beskrivningar. I linje med den nya kursplanen som börjar gälla 2021 har vi flera beskrivningar som tangerar hållbarhet: den textila materialläran har utökats med Syntetiska fibrer, beskrivningarna Skulptur i olika material och Blockhusrutan bjuder till återbruk och tillvaratagande. Flera nya teknikfilmer och verktygspresentationer finns det också. Läs årskrönikan, kika i Slöjdlexikon och slöjda! 

Ett stort tack för året som gått och tack för att du använder Slöjdlexikon!











« Äldre Start Nyare »