Livet är slöjd!

En blogg om slojd.nu, läromedel, fortbildning och symaskiner. Välkommen!

Hösten 23

Direktlänk 1 Kommentarer
Hej! 
Hösten rivstartade med stormen Hans, och vi i Skåne kan se tillbaka på en sommar med slöjdvänligt väder. Vilken lycka det är att kunna laga och fixa till både hemma och hos vänner som behöver en hjälpande hand. Slöjdkunskap är guld värd. 

Ordet tillsammans använder vi ofta på Slöjd.nu för det blir ju så mycket bättre när vi hjälps åt. Det finns inte en textrad, inte ett filmklipp som slinker igenom utan att vara noggrant granskat av oss alla. Just nu lägger Andreas Krüger sista handen vid verkligt avancerade filmer om sinkade hörn och filmer om att gjuta. Håll utkik efter de nya filmerna! 

Tillsammans med lärare runt om i landet har vi även uppdaterat Slöjd- och Bildportfolio. Ett omfattande arbete som fått ta sin tid men som vi nu anser vara klart. Eller i alla fall så klart som ett digitalt läromedel nu kan bli, för det går ju att ändra och förbättra i all oändlighet. En av de stora uppdateringarna är att det nu går att dela mallar med varandra, tillsammans bygga arbetsområden att använda rakt av eller inspireras av. En ovärderlig resurs och en hjälpande hand till alla er som är nya i yrket eller oss som behöver påfyllning. 

Det är också så att “gamla” Slöjdportfolio, det som från början (2003) hette @tt slöjda, är borta. Allt innehåll är flyttat till den nya plattformen. Häng med på visningarna av allt det nya och tveka inte att höra av dej per tel 046 128890 eller mail kontakt@slojd.nu om det är något du undrar. Vi finns här, redo att svara och hjälpa till. 


Vi jobbar även för fullt med att få klart nya hjälpfiler som kommer att hamna HÄR. Du ser endast filmerna om du är inloggad och igång. Är du inte det så häng med på inspirationstillfällen eller boka ett eget infomöte. För dej, din skola eller hela kommunen. Alla kan vara med. Visningarna är gratis, maila till kontakt@slojd.nu för mer info. 

Hälsningar från oss på slöjd.nu, vi finns här för dej och dina elever. 

Överst från vänster Christian Svensson, Greger Trobäck, Håkan Ceasar Sittande från vänster Mi Möller, Andreas Krüger, Inger M Degerfält, Annette Friberg. Med oss, men inte på bilden, har vi även vår nya kontorist Jennifer Najafi. Resten av gänget kan ni läsa mer om här. 

OBS! Du har väl inte missat att anmäla dig till höstens stora slöjdlärarevent, Slöjdlärarnas konferens 2023, du kan delta både på plats och hemma! Skolverket, föreläsare, workshop, häng med! Kursplan i slöjd Uppdatera dig inför varje terminsstart och betygssättning, säkerställ att du har den kunskap som krävs för att utöva ditt uppdrag och känna dig trygg i din bedömning. moduler/M941

  1 Kommentarer :

Isabell skrev 5 december 2023 kl. 23:04

Thank you for the wealth of knowledge you share, making a difference in many lives.

« Äldre Start